Café de Wiekslag serveert gratis ontbijt voor vroege vogels

Door versoepelingen van de overheid mogen de terrassen langer open. Dit is nu van 06.00 tot 20.00 uur. Dit bracht Maria Schűtzenhofer van café de Wiekslag in De Wijk op het idee, om daar gelijk maar gebruik van te maken. Twintig vroege vogels genoten van een heerlijk ontbijt op het terras.


Voor sommigen was het tijdstip nog behoorlijk vroeg. Met koffie en scrambled eggs komt Jordy Kalter langzaam op stoom. ‘Hij stond al naast zijn bed, nog voor hij wakker was’ grapt spraakwaterval Nikita van Lunzen, voor wie het tijdstip zelf geen probleem lijkt te zijn. Buurvrouw Miriam van Dijk, vindt het gratis ontbijt een geweldig initiatief, en schuift voor ze naar het werk gaat ook even aan. ‘Het is leuk om de mensen die je normaal gesproken op het terras ziet met bier en bitterballen, nu ook eens op dit tijdstip mee te maken’. Ook André en Anja Dekker laten zich het ontbijt goed smaken. ‘Echt een top idee, heel mooi’. André Itserda komt vlak voor hij naar het werk gaat op gang met een sterke bak koffie en een sjekkie. En smeert ondertussen zijn lunchpakketje alvast. ‘Normaal gesproken is hij niet zo spraakzaam op dit tijdstip hoor’ verklapt zijn partner Ria Bos.

Het gratis ontbijt was tevens bedoeld om een statement af te geven. Schűtzenhofer; ‘Enerzijds om de overheid te laten zien dat ze ons niet gek maken, maar ook om iedereen die een bijdrage heeft gedaan voor de crowdfundingsactie van Niels ten Heuvel, Daan Dekker, Henk Benjamins en Teun Hoogeveen via deze weg te kunnen bedanken’. Mede door deze actie kon het café de coronacrisis overleven. ‘Van de steunpakketten van de overheid kan amper de gas en stroomrekening worden betaald’.

De horeca onderneemster van oorsprong afkomstig uit Oostenrijk is blij dat er langzaam wat meer mogelijk is. ‘Tijdens de EK voetbalwedstrijd Nederland tegen Oostenrijk op 17 juni gaan we natuurlijk extra uitpakken met speciale Oostenrijkse hapjes en lekkernijen’.

Foto’s BS/Weblog-dewolden.nl