Wieker dames halen 1700 euro op met sponsorloop

Op zaterdag 21 mei was de sponsorloop ‘50.000 stappen voor Nikita’. Bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen om een operatie mogelijk te maken voor de 19 jarige Nikita Heuvelman uit Zuidwolde.

Nikita woont samen met haar vader, moeder en broertje Randy in Zuidwolde. En is al bijna 6 jaar ernstig ziek, een derde van haar jonge leventje heeft zij heftige klachten die door de jaren heen alleen maar erger zijn geworden. Zij zit inmiddels in een vergevorderd stadium van de ernstige aandoening CCI/AAI, dit betekent dat het gewricht dat haar schedel met de nek aan elkaar verbind instabiel is, extreem bewegelijk op de bovenste nekwervels en dat de banden die normaal gesproken de wervels op hun plaats houden niet werken of zijn uitgerekt.

Door de instabiliteit en compressie van haar hoogste nekwervels van C0 tot C2/C3 staat er druk op de hersenstam en wordt de halsader bekneld. Het gevolg hiervan zijn ernstige neurologische klachten. Zeldzaam en ingewikkeld, waarvan de kennis nog ontbreekt in Nederland.
Zowel de gespecialiseerde neurochirurg in Barcelona als in Amerika adviseren op basis van de onderzoeken om een operatie te laten uitvoeren. De kosten van deze dure operatie worden geraamd op € 180.000. Spijtig genoeg wordt dit niet vergoed door de ziektekosten verzekering. Om dat bedrag bijeen te krijgen is de Stichting: ‘Nikita wil weer leven’ opgericht.

Sponsorloop
Deze route van 35 km (50000 stappen) begon in Stuifzand en ging langs: Noordscheschut, Hollandscheveld, Kerkenveld, Alteveer en Zuidwolde. En kwam ook langs het huis van Nikita en haar familie. De route was verdeeld in vijf etappes. Tijdens de route waren er vier pauzes waar gezorgd werd voor eten, drinken en waar een toilet aanwezig was.

Miriam van Dijk-Drogt, Pasviool Welbergen, Anouschka Welbergen, Jenny Benjamins en Gea Koster uit De Wijk hebben de volledige route gelopen. Inge Schuurman was geblesseerd en kon niet mee doen. De dames hebben daarmee gezamenlijk 1700 euro ingezameld. In totaal deden er 41 personen mee. De Wiekers hebben de volledige route gelopen. De andere deelnemers deden dit in estafette vorm. Na afloop werden ze getrakteerd door Maria Shűtzenhofer van café de Wiekslag.